Despre încălțămintea pentru bărbați

Bărbații nu ar trebui să poate sandale deoarece acestea îi fac să arate caraghios, iar unghiile, indiferent cât de îngrijite sunt, nu ar trebui ținute la vedere. În cazul în care chiar îți plac sandalele și nu vrei să renunți la ele atunci să nu porți niciodată șosete când ești încălțat cu ele. Orice alt tip de încălțăminte este ok pentru un bărbat, însă nu sandalele.

Un alt sfat de care ar trebui să țineți cont este acela de a nu vă încălța cu pantofi din piele neagră eleganți sau lucioși atunci când purtați blugi.

Bărbații tind să poarte o pereche de încălțăminte care este comodă la fiecare eveniment al vieții lor, însă puțini știu cum să își asorteze încălțămintea și hainele în funcție de ocazie.

Dacă vrei o pereche de pantofi pe care o vei purta la costumul tau elegant atunci trebuie să te orientezi către o culoare care să fie în aceeași nuanță ca și costumul sau mai închisă, negru fiind ultima opțiune. În cazul în care ai curea la costum atunci trebuie neapărat să îți asortezi pantofii cu ea. Nu ar trebui să porți niciodată șosete albe sau șosete sport, scurte atunci când ai în picioare pantofi, deoarece șoseta reprezintă „legătura” dintre picior și costum și nu va arăta prea bine dacă tu ai un costum negru, iar șosetele sunt albe și sport. La costum trebuie să ai o pereche de șosete de lungime normală, care să urce puțin înspre gambă și care să fie de culoare închisă. Șosetele albe se folosesc numai atunci când faci sport sau ai o ținută relaxată.

Mocasinii sunt un alt tip de pantof care poate fi folosit în multe ocazii deoarece se asortează cu aproape toate tipurile de pantaloni, chiar și cu cei scurți și pot fi purtași cu sau fără șosete.

Bărbații poartă deseori adidași pentru că sunt foarte comozi. Ar fi bine să mai renunțăm din când în când la ei atunci când mergem la cumpărături sau la un film și să îi  înlocuim cu o pereche de pantofi dacă avem o ținută casual. Dacă totuși, nu vreți să renunțați la adidași, atunci alegeți modele care să aibă un aspect   adecvat pentru o ținută cu care mergeți pe stradă, astfel că ar trebui evitați cei care au un design special pentru sportivi. O recomandare ar fi adidașii din piele întoarsă care se potrivesc bine cu blugii și sunt și comozi.

            Alte sfaturi pe scurt

  1. Curăță-ți cât mai des încălțămintea, chiar zilnic dacă se poate.
  2. Nu purta aceeași încălțăminte zilnic, caută să folosești toate perechile de pantofi pe care le ai și asortează-le cu modul în care te îmbraci în ziua respectivă. O pereche de încălțăminte trebuie lăsată să „respire” timp de o zi măcar.
  3. Pantofii negri se potrivesc cu pantaloni de culoare bleumarin, gri sau neagră. Pantofii maro se poartă cu pantaloni bej, maro, kaki, bleumarin sau negri.
  4. Schimbă-ți adidașii pe care îi porți atunci când faci sport, o dată la șase luni.
  5. Încălțămintea kaki te face să arăți mai bătrân decât ești tu cu adevărat.
  6. În mod normal, încălțămintea ar trebui să fie cea mai scumpă piesă din garderoba ta.
  7. Mai bine dai bani pe pantofi decât pe tricouri sau pe pantaloni în cazul în care ai nevoie de un articol pentru a le asorta.
  8. O dată pe an cumpără perechea de încălțăminte la care ai visat în tot acel an.
  9. Încălțămintea albă ar trebui purtată numai primăvara și vara. Uită-te după o pereche din pânză sau piele astfel că în weekend vei putea purta perechea de pantofi, teniși, mocani sau adidași atunci când ieși la plimbare.

by admin